Hotel din Brasov, distrus aproape integral in urma unui incendiu


Foto: Karmina Giurgiu

Un hotel din Brasov a fost distrus aproape in totalitate de un incendiu izbucnit in seara zilei de sambata, 15 martie a.c. Cladirea se afla in apropierea unei benzinarii, insa datorita interventiei pompierilor, flacarile nu s-au extins la statia de carburant. 

Incendiul a izbucnit in jurul orei 18.00, la Hotelul Dreher aflat pe Calea Fagarasului, in cartierul Bartolomeu din Brasov, a transmis MEDIAFAX. La momentul respectiv, in hotelul care include un restaurant si 25 de camere se aflau mai multi turisti si angajati, care au fost evacuati, nefiind inregistrate victime.

Pompierii au intervenit la fata locului cu opt autospeciale, dintre care trei de la Serviciul de Voluntari pentru Situatii de Urgenta, dar si cu un echipaj SMURD.

"Focul s-a extins cu repeziciune din cauza vantului puternic care a intetit flacarile, iar hotelul-restaurant a fost distrus in proportie de 90 la suta, pe o suprafata de o mie de metri patrati", a declarat Ciprian SFREJA, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov. Flacarile au fost stinse dupa aproape 4 ore, constructia din lemn fiind distrusa aproape in totalitate. Cauzele izbucnirii incendiului urmeaza a fi stabilite de o comisie de ancheta.

Conform declaratiilor proprietarului hotelului, cladirea a fost renovata in vara anului trecut, iar constructia nu era asigurata complet.

RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de...

Detalii

PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo...

Detalii

PASI DE PARCURS IN CAZ DE DAUNA

1. Informati in cel mai scurt timp posibil organele abilitate (Politie, Pompieri - daca este cazul) si apoi compania de asigurari (sau brokerul,...

Detalii

Campanii de informare

Octombrie luna asigurarii locuintelor

Octombrie luna asigurarii locuintelor Detalii

Locuiesti intr-o casa sigura?

Image Format Verifica acum

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Image Format Vezi acum

Parteneri