Romania, zguduita de 6 ori in weekend

Sase cutremure au avut loc sambata trecuta in zona seismica Vrancea din judetul Buzau, conform Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Resimtit si la Bucuresti si la Chisinau, intensitatea cea mai mare a avut-o seismul de sambata, la ora 21:18, cu o magnitudine de 5,0 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adancime de 134 de kilometri, fiind cel mai puternic cutremur inregistrat in Romania anul acesta.

Cele mai apropiate orase de epicentru au fost Covasna (36 km), Targu Secuiesc (50 km), Ramnicu Sarat (52 km), Focsani (56 km), Valenii De Munte (59 km).

Un alt seism, cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter, s-a produs sambata dimineata la ora 3:55, fiind urmat de alte patru, de 2,6 grade (ora 4:30), de 2,9 grade (ora 9:59), si de 3 grade la orele 14:36 si respectiv 16:29.

Anul acesta, in Vrancea, s-au mai produs alte sase cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter: pe 12 ianuarie (4,4 grade), 23 ianuarie (4,7 grade), 3 februarie (4,3 grade), 24 februarie (4,4 grade), 26 martie (4,6 grade) si 29 martie (4,3 grade).

Riscul seismic este unul major in Romania, tara noastra fiind a treia cea mai expusa din Europa, dupa Cipru si Grecia. Zonele urbane ar fi cele mai afectate in cazul unui astfel de dezastru natural.

Printre masurile de protectie financiara in cazul unui astfel de eveniment se numara incheierea unei asigurari obligatorii pentru locuinta, alaturi de una facultativa.

RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de...

Detalii

PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo...

Detalii

PASI DE PARCURS IN CAZ DE DAUNA

1. Informati in cel mai scurt timp posibil organele abilitate (Politie, Pompieri - daca este cazul) si apoi compania de asigurari (sau brokerul,...

Detalii

Campanii de informare

Octombrie luna asigurarii locuintelor

Octombrie luna asigurarii locuintelor Detalii

Locuiesti intr-o casa sigura?

Image Format Verifica acum

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Image Format Vezi acum

Parteneri