Seism de 4,8 grade in Vrancea, resimtit si la Bucuresti. Casa ta e protejata? Urmeaza "Luna Asigurarilor de Locuinte"!

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter a fost inregistrat miercuri, 10 septembrie a.c., in jurul orei 22.45, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, fiind resimtit si la Bucuresti. Acesta este al doilea cel mai puternic seism produs pe teritoriul tarii noastre in acest an, dupa cel de 5 grade din 29 martie, inregistrat tot in Vrancea.

Cutremurul a avut loc la o adancime de 105 km, iar orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (37 km), Targu Secuiesc (51 km), Ramnicu Sarat (52 km), Valenii De Munte (57 km) si Buzau (58 km), arata datele Institutului National pentru Fizica Pamantului.

171 de cutremure in Romania in 2014. Locuinta ta este asigurata?

Evenimentul inregistrat miercuri este al 9-lea seism inregistrat in luna septembrie si al 171-lea de pe teritoriul Romaniei din acest an.

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania. Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta pentru o polita facultativa.Afla mai multe despre asigurarea casei tale! Octombrie este "Luna Asigurarilor de Locuinte"!

Pentru cresterea gradului de constientizare si de informare a romanilor in ceea ce priveste asigurarile obligatorii si facultative de locuinte, intre 1 si 31 octombrie 2014 se deruleaza cel mai amplu proiect de informare national: "Luna Asigurarilor de Locuinte", care va include Campania Nationala "Totul pentru Casa mea".

Jumatate de milion de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara, demersul fiind dublat de un amplu proiect de comunicare in mediul online si pe retelele de socializare.

RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de...

Detalii

PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo...

Detalii

PASI DE PARCURS IN CAZ DE DAUNA

1. Informati in cel mai scurt timp posibil organele abilitate (Politie, Pompieri - daca este cazul) si apoi compania de asigurari (sau brokerul,...

Detalii

Campanii de informare

Octombrie luna asigurarii locuintelor

Octombrie luna asigurarii locuintelor Detalii

Locuiesti intr-o casa sigura?

Image Format Verifica acum

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Image Format Vezi acum

Parteneri