14 persoane au fost evacuate dupa o alunecare de teren in Gorj

Precipitatiile din ultima perioada au cauzat o alunecare masiva de teren miercuri seara, intr-un sat din comuna Bumbesti-Pitic, judetul Gorj, 14 persoane fiind evacuate.

Alunecarea a avut loc pe o suprafata de aproximativ 1.000 metri lungime si aproximativ 500 metri latime, cu o surpare de 10-15 metri, conform Mediafax. "Prefectul judetului Gorj a dispus constituirea si deplasarea la fata locului a unei comisii mixte formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Gorj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj si Inspectoratul de Stat in Constructii, care au constatat ca patru gospodarii cu anexe gospodaresti sunt in pericol de a fi afectate, a fost afectat gardul care imprejmuieste proprietatile, drumul satesc a fost afectat pe o lungime de aproximativ 300 metri, nemaiexistand posibilitatea de acces la trei proprietati, iar doi stalpi ai retelei de alimentare cu energie electrica au fost afectati", a declarat, pentru Mediafax, Mihai AVRAMESCU, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj.

Conform primarului din localitate, in aceeasi zona, in zona au mai avut loc si in trecut alunecari de teren.

Cu o zi inainte, alte alunecari de teren au fost raportate in in comuna Logresti, unde o conducta petroliera a explodat si Drumul Judetean 675C a fost inchis pentru efectuarea lucrarilor de consolidare, mai scrie Mediafax.

Aluncarile de teren reprezinta unul dintre cele trei riscuri pe care le acopera polita obligatorie de asigurare a locuintei (PAD), in limita a 10.000, respectiv 20.000 de eruro, in functie de tipul constructiei. De asemenea, pagubele provocate de astfel de evenimente sunt acoperite si de politele facultative de locuinta, doar pentru valoarea ce depaseste acoperirea PAD.

PAID, societatea care administreaza sistemul asigurarilor obligatorii de locuinte in Romania, a platit in 2015 despagubiri de 1,21 milioane de lei in urma a 88 de dosare de dauna deschise pentru alunecari de teren.

 

RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de...

Detalii

PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo...

Detalii

PASI DE PARCURS IN CAZ DE DAUNA

1. Informati in cel mai scurt timp posibil organele abilitate (Politie, Pompieri - daca este cazul) si apoi compania de asigurari (sau brokerul,...

Detalii

Campanii de informare

Octombrie luna asigurarii locuintelor

Octombrie luna asigurarii locuintelor Detalii

Locuiesti intr-o casa sigura?

Image Format Verifica acum

Cum reducem riscul de incendiu acasa?

Image Format Vezi acum

Parteneri